Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 6., hétfő

Rejtvény a Qadayatuna blogján?

A fent látható zászló a Qadayatuna blogját ékesítette, ám azóta -szégyenükben- törölték. A gond vele csak az volt, hogy teljességgel értelmetlen és értelmezhetetlen arab betűcsoportot tartalmaz. A betűk még össze sincsenek kötve, a szóközöket is csak találgathatjuk.

Kommentelőnk szerint az arab nyelv logikájával ellentétesen balról jobbra kell olvasni, s akkor "Sziget Umma Magyarország" "értelmet" nyer a szöveg.

Mindezekért blogunk játékot indított, melyben a kérdés az volt, hogy mire gondolt a Mikulásosztó, azaz Tareq Saif al-Islam (Iszlám Kardja, Kaddafi csemetéjétől kölcsönözte vajon a nevet?)?

35 megjegyzés:

  1. Tareq, aki volt már Hamis, meg a csuda tudja hány neve.
    Miért nem marad meg a becsületes magyar neve mellett + Tareq?
    Hja, a TASZ komoly szövetségese lett.

    VálaszTörlés
  2. Maga a felírat elolvasása nem rejtvény, egyszerűen csak "Tareq Saif al-Islam"-nak nem műkszenek az arab betűk a gépén, ezért nem jobbról balra írja, és nem kapcsolja össze a betűket.
    A rejtvény viszont ott kezdődik, hogyha balról jobbra elolvassuk a betűket, átírjuk rendesen, az így kapott szöveg vajon mit jelent, mire utalhat??
    A magyar zászló közepére az van írva, hogy جزيرة الأمة المجر (gezírat alumma almagar)ami annyit jelenthet, hogy Umma Sziget Magyarország, vagy Az Umma Szigete Magyarország, bárhogy is, nem világos hogy jön össze a sziget az umma és a Magyarország szó, vajon mi lehet a jelentése ennek a három szónak így egymás mellett? Vajon milyen szigetre és ummára gondolt Magyarországon? Ez tényleg felad egy rejtvényt...

    VálaszTörlés
  3. Azóta törölték a zászló képét, s a szerző is nevet váltott: Samil lett.

    VálaszTörlés
  4. Papp László volt már Hamis, Mudzsahid, most az "Iszlám Kardja"ként szerepelteti magát.
    Partnerei legalizálnák a marihuanát.
    Most Samil lett?
    Mikor fog végre börtönkosztot kapni?

    VálaszTörlés
  5. Eme nyelvtanilag is érdekes mondaton kívül ami a zászlóban található felírva, amúgy a szervezet neve is felad egy rejtvényt.
    "Qadayatuna, amely arabul mi ügyünk-et jelent" -olvasható ha jól tudom az öndefiniícióban. Arabul ez a szó a "qadíjja" akar lenni (قضية), ebből lehetne "qadíjjatuna" a mi ügyünk. A szó többesszáma qadájá (قضايا).A mi ügyünk ebből "qadájáná" (قضايانا)lenne.Nem lett volna rossz névválasztás előtt megkérdezni valakit, aki tud arabul...

    VálaszTörlés
  6. Persze, a miügyünk a jelentése a Cosa Nostrának is.
    Persze Tarek hamis seif mudzsahid al stb-nél ez nem csodálatos:-)
    Kitanulta az egyetemen, a börtönegyetemen.

    VálaszTörlés
  7. Papp László Tarek az adományok maffiaszerű lenyúlására gondolt biztosan, ezért adta a Cosa Nostra nevet a "szervezetének."

    VálaszTörlés
  8. Papp László egyetlen segélyszállítmánya sem tűnt el. Ellenben Bolek Zoltán első iraki segélyszállítmánya (több kamion) szőrén-szálán eltűnt.

    VálaszTörlés
  9. Bolek első iraki segélyszállítmányát pont Irakban, az irakiak hordták szét.
    Boleknek nem volt fegyveres, vagy börtönben edzett serege a védelemhez.
    Papp László ellenben a hírek szerint valóban árusítja az adományokat.Tessék utána nézni kedves Hamis Tarek Szeif Mudzsahid Magasemtudjakicsoda stb.

    VálaszTörlés
  10. Papp Lászlónak nincs börtönben edzett, fegyveres serege. Nem lopja el az adományokat.

    Ezt viszont biztos nem olvastad:

    "A nyár elején indult Irakba az a hatvanmillió forint értékű segélyszállítmány, amely nyomtalanul eltűnt - ahogy azt néhány hete lapunkban megírtuk. Legutóbbi bagdadi útja során sem akadt nyomára a Magyar Iszlám Közösség vezetője, Bolek Zoltán és munkatársa, Rózsa Flores Eduardo sem. Mostanában nem szerepel a sajtóban a magát Szemir Szabih Khelil al-Dulaimi sejknek, a Független Iraki Kormány vezetőjének, Szaddám utódának nevező férfiú sem, aki szerződésben vállalta: célba juttatja a segélyt. Ám az élet nem áll meg. Történetünk szereplői ma már új utakat törnek, hogy eljussanak a mesés Irakba, a világ tizedik leggazdagabb országába." (168 óra)

    VálaszTörlés
  11. Papp László nem ellopja,hanem eladja az adományokat.
    S pénzt kap olyan cégek tulajdonjogának átvételéért, melynek már egekbe szállt a köztartozása.
    Hát innen van a dicső Papp Lászlónak pénze.
    Meg elég kapcsolata a drogliberalizálókkal-amit ugye az Iszlám tilt.
    Rózsa Florest is próbálta lejáratni, de annyit sem ér,mint a köröm alatt a piszok.

    A 168 óra tudjuk hogy mi és ki.
    Bolek és Rózsa számára csak dicséret ez a cikk... Allah nyugosztalja derék Eduárdót!
    Hja Irakba menni nem volt életbiztosítás, mint tudjuk, a magyar katonákon kívül nemigen mert oda kimenni senki sem. Még Papp barátai, a TASZ-sok sem.

    VálaszTörlés
  12. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy Papp László eladná a segélyeket. S persze arra sem, hogy cégeket vinne csődbe, s persze arra sem, hogy dőzsölne. Szerényen él.

    Ezek rágalmak és pletykák, amit az iszlám szigorúan tilt!

    Papp László nem igyekezett senkit sem lejáratni!

    Bolek Zoltán iraki segélye viszont tényleg, bizonyíthatóan eltűnt. A szállítási költségeket német muzulmánokkal fizettette ki egy nem igazán működő Kft. (Energo 3000) nevére, ami nem is szállítmányozással, hanem kiskereskedelemmel foglalkozott volna.

    Papp László a szegény romákért tesz. Mit tett Bolek a romákért?

    VálaszTörlés
  13. Van bizonyíték, hogy Papp árulja a segélyeket. Tessék megnézni a hirdetéseket az interneten. Az egyikben adományt kér, a másikban ugyanezeket eladja.
    Papp miből is él?
    Ezekből a segélyekből.Meg az adósságot felhalmozott cégek átvételéből. Ami egyszer vissza fog ütni,mikor fizetni kell majd. Mindezt Papp volt üzletfelei, az egyesületének tagjai mesélték.
    Hja, rágalmazás.
    Boleket több dolog miatt is fel és bejelentette, eddig egy kivételével a vizsgálatot lezárták, mert sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt. Az utolsót is remélhetőleg nemsokára megszüntetik. Ennyit Papp Tarekstb. rágalmazásairól.
    A Magyar Iszlám Közösség éppen eleget tett a szegény emberekért, s nem pont egy ismeretlennek fogok erről beszélni.Tessék utána olvasni.S nem adja el a segélyeket.
    Az iraki kalandnál pedig egy félarab, aki azóta elhunyt,Allah bocsássa meg vétkeit, Duleimi kaszálhatott. Apja átvette aláírással Bagdadban a segélyt, s csak tessék megnézni Chrudinák Aladár riportfilmjét Irakból. Az ő bizonyítékai nem kreáltak.
    Van pár ember,akik mesélnek Papp segélyes dolgairól, a ez nem vicc. Ő ebből él.
    A vitát pedig befejeztem.

    VálaszTörlés
  14. Vicces, mikor az egyik névtelen a másik névtelent inti meg azért, mert az névtelen...

    A Chrudinák pedig tudtommal Alajos.

    Egy biztos, nem szép és nem illendő pletykákból, különösen nem-muszlimok által terjesztett pletykákból táplálkozva lejáratni testvéreinket.

    VálaszTörlés
  15. Papp Laci Tarek egy jószivű, önzetlen fickó. Annak idején még a fél veséjét is fáláldozta volna, csak mindenki eldobta magától. Bolek Úrral is kebelbarátok voltak. Eldobta. Apait-anyait beleadott a mecsetbe. Kénytelen volt elmenekülni, hogy egy önzetlenségen alapuló iszlám szervezetet hozhasson létre, ami az első perctől a hitre koncentrált. Tarek Úr kenyeret adott a kezünkbe.

    Tarek bírta maradásra a shejkhet. A nagy shejkhet is elüldözték!

    Laci máig ad a szegényeknek, s nem lejárt szavatosságú gyógyszert, vagy disznóhús-konzervet!

    VálaszTörlés
  16. Miből él ez a jószívű és önzetlen fickó?

    A "nagy shejket" ki üldözte el?
    Talán inkább ez a csapat üldözött el jó embereket a mecsetből.
    Akik végül megbocsátottak egymásnak.
    A "nagy shejk" meg éppen Maliban dolgozgat, s pontosan tesz rá Tarek Hamis Szeif Mudzsahid, stb. dolgaira.

    VálaszTörlés
  17. Papp Laci Tarek honosította meg a szociális munkát a Magyar Iszlám Közösségnél. Kenyeret sütött. Mindenki részt vehetett a kenyérsütésben, s ehetett is kenyérből. Még a hajléktalanok is.

    Csak később egy levélből tudtuk meg, hogy a liszttel gond volt. Nem tiszta úton került az iszlámokhoz.

    Papp Laci feljelentette Boleket az ügyben.

    Utána már megszűnt a jó kenyérsütés!

    Most pedig van itt olyan, aki börtenbe küldené azt, aki a sivár mecsetet felvirágoztatta.

    A nagy shejkh szintén missziót végez. Kórházat létesített. Csinált egy magyar kórházat Afrikában. Az elsőt és az egyetlen. Eddig még senki magyar sem csinált kórházat a feketéknek.

    VálaszTörlés
  18. Papp Hamis csak belecsöppent a szociális munkába.
    Nem kellene ferdíteni.
    Már előtte rendszeres volt a szociális munka, szóval ne ferdíts.
    S liszttel semmi baj nem volt, érdekes módon az eljárást megszüntették Hamis feljelentése után pár hónapja. Sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt. Ez ugye azt jelenti, hogy alaptalan vádaskodás történt, magyarul rágalmazás.A kenyérsütést meg Mihálffy Balázs végezte, Hamis Tarek csak max. dagasztotta a kenyeret. Ezt Afrikából hozta magával. Hamis Tarek-et már nem szeretné Mihálffy Balázs a mecsetben látni. Nem is értem miért kell ennyi valótlanságot írni. Hamis Tarekot Bolek fogadta be, mert szabadulása után a börtönből az utcán élt.S ez tény. Mint a fentiek. Nagyon makacs tények. S ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni!

    VálaszTörlés
  19. Papp Laci előtt senki sem törődött az iszlám közösség háza táján a karitasszal! Papp Laci indította be a non-stopot, és bizony ő dahgasztotta a kenyeret, mert nem volt neki büdös a fizikai munka. Megedzette őt az élet!

    A liszt adomány volt. Csak kérdés, hogy kinek is! A mecsetnek? Akkor miért került egy része Mihályfára? Mihályfának? Akkor miért került egy része a mecsetbe? Szóval ott valaki eltérített egy segélyszállítmányt. Pedig az a kenyére szegény romák százait táplálta. A mecset mellett éheznek a romák. Muszlim az, aki nyugodtan tudja álomra hajtani a fejét, valahol messze a mecsettől, amíg a csóró cigány éhesen forgolódik?!

    Bolek soha nem törődött a romákkal. Fán vette őket. Csak szám voltak, akiknek a nevében lehetett tarhálni.

    A liszt szóval szabálytalanul került a mecsetbe, csak a korrupt magyar rendőrséget ez nem zavarja.

    Fenét Afrikából hozta a kenyeret. Írsz már csacsiságot! látszik, nem sokat járhattál Róbertben! Ott csinálták helyben. Afrikában nem is ismerik a kenyeret. A nagy shejkh is mesélte, hogy hogyan csempészték a lisztet egyik országból a másikba.

    Miért ne szeretné a shejkh Tarekot látni? Butaság. Csak amíg a MIK elarabosodott, addig ő missziót indított, sőt még a feketét fővezére is lett. Legyünk büszkék rá! Egy második Bunyovszki!

    Tarek pedig nem volt az utcán. Hamarabb fogadták be a hívő arab vallásúak a budai mecsetbe. Bolek kígyót-békát hányt rájuk, de a Lacit befogadták és megbecsülték. Máig is jár oda.

    Amikor Laci kijött, Bolek valami iszlám fesztiválon múlatott. Ezért a mecset zárva is volt! Mióta a két Laci elment, szépen meg is szűnt a közösség.

    VálaszTörlés
  20. Te tényleg ...inkább nem mondom.

    VálaszTörlés
  21. Azt még elfelejtettem írni, hogy a Laci mesélte, hogy erotikus oldalak voltak kedvencként lementve az irodai gépen. Meg egyesek még szexfilmeket is másoltak, meg zenét is, ami halálos bűn a muszlim vallásban!

    Papp Laci vetett véget ennek az erkölcsi fertőnek.

    Azt is mesélte, hogy kétes módon köttettek házasságok: a lányokat megtérítették, s utána bemesélték nekik, hogy ez máskülönben házassági ceremónia is volt.

    Tarek egy talpig becsületes ember, aki nem jár kupiba, nem jár csehókba, nem jár szvinger klubokba stb. Tarek a muzulmán nők felemelésén dolgozott. Rengetegszer láttuk, amint lefátyolozott lányokat tanít. Sokszor késő estéig is!

    Nem kímélte magát az az ember!

    És hangsúlyozom, amint átjött az arabok mecsetéből, Bolek szolgálatába állt. Eleinte igenis spanok voltajk, csak a Laci rájött a svindlikre, s a gázügy kiverte nála a biztosítékot, s azóta a muzulmánok kiverték.

    Ez a blog is csak bántja!

    VálaszTörlés
  22. Vajon mit tanított Hamis Tarek a lefátyolozott lányoknak?

    Tényleg, arra még nem kaptam választ,hogy miből él ez a szent ember?
    Miből van neki egy Fiat Ducatója, meg miegymás.
    Olyan sok pénzt félre tudott tenni 15 év alatt a börtönben?
    Esetleg igazak a híresztelések,hogy megint a törvénytelenség útjára lépett?

    VálaszTörlés
  23. Mit tanított? Szerinted? Egy mecsetben gondolhatod, hogy nem tekvandót tanított, hanem az iszlám eszméit. Ő tanítgatta őket imádkozni stb.

    Laci üzletember. Áprilisban átvett egy céget. Abban dolgozik, a cégé a kocsi, ami munkaeszköz. Azzal csinálja a karitaszt. Ezt a Makrai Zsolti is elmondhatja neked. Gondolom, hogy még nem törvénytelen becsületesen dolgozni!

    A MIK elnöke dolgozik? Van folytonos munkaviszonya?

    VálaszTörlés
  24. @Hamis: undorító, amit művelsz... már kezdek kedvet kapni ahhoz, hogy sittre vágassam magam, pl. csalásért, stb. (mint a Laci), azalatt ugyanis tökéletesen megtanulom az Iszlámot és kőgazdag leszek! Kijövök majd, iszlámot oktatok, kocsit, céget veszek...

    MODERÁLÁST KÉREK!!!

    VálaszTörlés
  25. Hamis: A MIK elnöke egy falu jegyzője.
    Többször is volt települési jegyző.Polgármesteri hivatalt vezet.Van folyamatos munkaviszonya. S mellette gazdálkodik.

    Egy Zsolt nevezetű Hamis Tarek exbarátja mesélte a csalási dolgokat.
    Nézd meg a Facebook-on

    VálaszTörlés
  26. Ez egy olyan blog, ahol szabad a véleménynyilvánítás.

    Aki elkötelezetten orbánista, és szájkosarat szeretne a kommentelőkre, annak azt javaslom, hogy szaladjon a fideszes főcenzorhoz, Szalai Annamáriához.

    Addig csak egy dolgot moderálok: a spam-eket.

    Meg esetleg azokat, akik nem használnak valamilyen ID-t... :-)

    VálaszTörlés
  27. Nem, nem hamis az az információ, hogy a MIK elnöke jegyző. Pándon volt jegyző, ahol a romáknak fát adott, ha azok áttérnek. Trutkó csinált róla egy riportot. Még emlékszem is rá, hogy milyen felháborodás övezte, hogy zsidózásra oktatják a muzulmánokat.

    Utána Zalába ment, s hátrahagyta a MIK-et. Kisvásárhelyen zsidó temetőt épített.

    A nevét a neten most pedig úgy találtam meg, hogy Felsőpáhokra ment jegyzőnek, majd egy hét múlva lemondott a polgármester. Elüldözte? Vagy azt is beútálta a börtönbe?

    A polgármesteri hivatalvezetés pedig azt jelenti a cikk szerint, hogy két ember fölött basáskodhat.

    Néztem a Facebook-ot, de ott csak azt látom, hogy a Laci aktív közösségi emberként sorra hozza létre a muszlim akciócsoportokat, s a világ minden tájáról csatlakoznak. Meglásd, egy nap ő egyesíti a muzulmánokat, ő lesz a kalifa.

    VálaszTörlés
  28. Szállítást vállalok - Budapest
    PostDateIcon július 25th, 2010 | PostAuthorIcon Author:

    Szállítást vállalok - Budapest Konyhai, rozsda mentes új mosogató tálca eladó. Ugyan itt többféle szekrény eladó. Használt cikkek értékesítéséhez partnereket keresek Budapesten. Valamint a Qadayatuna Bt. vállalja épületek külső és belső felújítását. Továbbá 3.5 tonnás, 7 személyes kis teher autóval mindennemű szállítást vállalok. Ár: 3000 Ft/óra + 100 Ft/km. Rakodó igénylése: 700Ft/óra. Non-stop hétvégén is. Külföldre is. Érdeklődni: +3620/522-41-36 és a qadayatuna@gmail.com / közvetítőnek munka lehetőség. /

    1. 1db Silverline orr fűrész. 1200 W. Használt.
    I.ár: 8.000 Ft

    2. 1db Silverline cső hajlító ( 15-22 mm ). Új.
    I.ár: 8.000 Ft

    3. 1db Silverline csempe vágó ( 400 mm-es ). Új.
    I.ár: 3.000 Ft

    4. 1db Silverline sarok csiszoló. Új.
    I.ár: 7.000 Ft

    5. 2 db fúró kalapács / ütvefúró /. 900 W. Használt.
    Tipus: PP900MPB
    I.ár: 8.000 Ft / db + ingyen alkatrészek

    6. 3db fúró kalapács. 1500 W. 1 használt. 2 újszerű.
    Tipus: PP1500MPB
    I.ár: 8.000 Ft / db + ingyen alkatrészek

    7. 1 db Silverline kompresszor, 24 literes tartállyal.
    1500 W. 0-8 BAR Magyar szabványos. Üzem képes, de javításra szorul.
    I.ár. 5.000 Ft

    8. 1 db Silverline szögbelövő. MODEL 9034
    I.ár: 7.000 Ft.

    9. 1 db Silverline kárpitos tűzőgép.
    I.ár: 5.000 Ft + ingyen kapcsok

    10. 1 db ipari festék szóró pisztoly.
    I.ár: 3.000 Ft

    11. 1 db silverline felsőmaró. 1600 W. Újszerű.
    I.ár: 7.000 Ft

    12. 1 db Silverline dekopír fűrész. 18 Volt.
    I.ár: 4.000 Ft / aksis /

    13. 1 db Silverline felső maró. 10000-23000 ford/perc.
    Félcolos
    I.ár: 7.000 Ft.

    E-mail: qadayatuna@gmail.com vagy +3620/522-41-36 begin_of_the_skype_highlighting +3620/522-41-36

    VálaszTörlés
  29. ennyit arról,hogy árulja-e az adományokat....az értékesítésükhöz még partnereket is keres...

    VálaszTörlés
  30. itt pedig kéri az adományokat,amioket utána elad!!!!!!!

    Adományok gyűjtése
    ÉRTESÍTÉS / FELHÍVÁS A Qadayatuna / Mi Ügyünk / Iszlám Karitatív Egyesület jelenleg Cégbírósági bejegyzés alatt áll. A vele együtt muködo Qadayatuna Bt. 94.91szám alatt Egyházi tevékenységet, 94.99 M.n.s. szám alatt egyéb közösségi, társadalmi tevékenységet folytat. Gyujtünk és a rászorulók között szétosztunk használt ruhákat és cipoket, tan szereket, konyhai felszereléseket, egyéb elektronikus eszközöket, könyveket, stb. Szinte mindent. Az adomány kiosztásában az adományozó is részt vehet. A Qadayatuna Bt. cégjegyzék száma: 01-06-783224 Adó száma: 21373136-2-41 Számla száma: Budapest Bank 10101487-05020800-01003003 Kérjük Önöket, hogy adományaikkal segítsék a rászorulókat. Székhely: 1135 Budapest, XIII.ker. Dévényi u. 6. 1. em. 17. Tel.: +3620/522-41-36 islamcaritas@gmail.com qadayatuna@gmail.com -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- BISMI-LLAHI AR-RAHMANI AR-RAHIMI ANNOUNCEMENT Our Group, the Qadayatuna (Mi Ügyünk) Islam Charity Organization is at the Registry Court of Hungary. The main profile of the Qadayatuna Bt. is religious issues and other social activities.We are collecting used clothes, shoes, books, kitchen equipments and other electronic devices which we are going to distribute among needies. Those who offer anything for us can take part of the distribution process. Registry number: 01-06-783224 Tax number: 21373136-2-41 Account number: Budapest Bank HU+2 10101487-05020800-01003003 Please donate us and help the needies. Thank you in advance. Adress: 1135 Budapest, Dévényi u.6. 1. em. 17. Hungary islamcaritas@gmail.com qadayatuna@gmail.com E-mail: islamcaritas@gmail.com qadayatuna@gmail.com

    VálaszTörlés
  31. A MIK-et régen "cigány mecsetként" emlegették, most pedig börtön dzsamaá-nak mondják.

    A kérdés már csak az, hogy a főnöküket mikor sittelik le.

    Hja, nagy kutyák vannak a politikai támogatói között!

    VálaszTörlés
  32. hehehehehe
    Vicces látni ahogy a blogon B. Zoltán meg Tariq mittudoménkicsoda névtelenül szájkaratézik, magáról egyes szám harmadik személyben beszél, mintha egyik nem tudná a másikról, hogy kicsoda :D :D :D
    De tényleg nem tudom ezt a vicces kis vitát hogy lehet jellemezni, egyik kutya másik eb, vagy bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, vagy mi van ami találóbb arra, hogy két hétpróbás gazember teríti ki a másik szarzsákát, de ahogy a mondás is mondja, szarba követ ne dobj, rádfröccsen. Mindent összevetve, mi muszlimok itt ebben az országban elég jól megvagyunk (meglennénk) B.Z. meg Tariq meg ilyenfajta emberek nélkül

    VálaszTörlés
  33. Most hogy értékesíti azokat az adományokat, a Tareq vagy ki a túró már azt sem tudom. Mert a név változtatás az úgy megy mostanában nála mint másnál az alsó váltás!!! Ha valaki tudja akkor én tudom hogy árulja azokat a dolgokat!!Én személy szerint azért is határoztam is el magam tőle,habár én nem vagyok Muszlim!! de már az én lelki ismeretemet sértette amit csinált!! Személy szerint alapító tagja vagyok az Karitatív Egyesületnek! A mi elnök Urunk mindenkinek azt híresztelte hogy "ITT MINDENKI JÖN!! CSAK Ő MEGY!!"Hát menjen ha akar,és válalja a következményeit is!! Igen dolgozik ha azt munkának lehet nevezni, nap mint nap vas gyűjtésből él!!a saját maga fentartására sem elég amit keres! Ő arra apellál hogy majd abból a segélyből amit majd az államtól kap nem tudom mikor fél-vagy egy év után abból szeretne igazán talpra állni. Meg szűnt minden működése a lapjain is nincs vissza jelzés sem! Nincs árama,vagy számító gépe az egyesületnek? Milyen MUSZLIM az aki napokon,heteken keresztül nem imátkozik még csak 1x sem!! Ezt én tudom 100%-ra mert itt volt nálam egész nap! Most csak ennyit a többit máskor, csak várom hogy reagáljon rá!! az én szemembe hazudjon!!! Ha véletlenül névtelenek írna ki akkor itt megadom a nevem,nehogy névtelen legyek!!! VARGA LAJOS Qadayatuna Iszlám Karitatív Egyesület alapító tagja!!!!!

    VálaszTörlés
  34. el vagytok ti tévedve menjetek haza ott okoskodjatok

    VálaszTörlés
  35. Selamun Aleykum!
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
    Mint az iszlám európai, azon belül magyarországi történetével, a magyarok és az iszlám kapcsolatával foglalkozó kutatót nagyon érdekelnek az ilyen dolgokkal foglalkozó (vagy ilyesmihez kapcsolódó) oldalak, bejegyzések, vélemények. Bár a szűkre szabott időm, az elfoglaltságaim nem teszik lehetővé, hogy folyamatosan (napra készen) kövessem az eseményeket, úgy vélem, ezek, akárcsak a korábbi évek, évtizedek történései is részei az iszlám történelemnek. Akár tetszik ez nekünk, akár nem.
    Tárgyilagos szemlélőként, elemzőként arra a megállapításra jutottam, hogy a Magyar Iszlám Közösség (továbbiakban csak MIK) jelenlegi vezetői, tagjainak, alkalmazottjainak jelentős hányada (nyilatkozataiban, megnyilvánulásaiban) már jó ideje jelentősen eltér a MIK által korábban, egy évtizeddel ezelőtt, vagy azt megelőzően képviselt irányvonaltól. Míg a MIK működése korábban sem volt vitáktól mentes, ez a vita, civakodás, esetenként muszlimokhoz méltatlan gyűlölködés, vádaskodás, személyeskedés, mára teljesen nyilvánvalóvá, és egyértelművé vált, és kikerült a zárt falak mögül a nagy nyilvánosság elé. Ez semmiképpen sem kedvez az iszlám vallású magyarországi kisebbség elismertetésének, elfogadtatásának, annak ellenére, hogy a vallási közélet tele van más hasonló negatív magyarországi példákkal. (Gondoljunk csak a legutóbbi időszak botrányaira, a MAZSIHISZ pécsi alelnökének pénzlopási ügyére és azt követő lemondására, valamint a pécsi püspök, Mayer Mihály máig sem tisztázott esetére, amit ugyancsak az érintett lemondása követett.)
    Lenne viszont pár kérdésem...
    1) Nem gondoljátok, h az ilyen (gyakran névtelenség ködébe burkolózó) vitatkozókkal folytatott veszekedések helyett cselekedni kellene? Mindenek előtt, például tisztázni: a) ki működteti valójában a MIK-et? b) Ki vezeti, ki irányítja tulajdonképpen a MIK-et? c) Kit, illetve mit képvisel a MIK, annak vezetői, volt vagy mai alkalmazottjai, az iszlámot lejárató, vagy nem egy esetben rossz színben feltüntető nyilatkozataikkal, beszédjükkel, tetteikkel, cselekedeteikkel?
    2) Terheli-e erkölcsi és vallásjogi felelősség azokat, akik anyagi javakkal, vagy szellemi erejükkel, tudásukkal, az utóbbi egy évtizedben a MIK-et támogatták?
    3) Volt-e olyan eset, hogy egy magyarországi muszlim, nyíltan egyértelműen elhatárolódott a MIK nyilatkozataitól? A MIK-ről szóló hírekben megjelenő eseményektől?
    A tárgyilagos párbeszéd szellemében, örülnék az őszinte (és nem névtelenség mögé bújtatott), higgadt, megfontolt válaszoknak.
    Áldott ramadánt mindenkinek:
    أبو بكر خوجا

    VálaszTörlés