Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 8., szerda

Cordoba Movement

A Magyar Nemzet vette át a CNN tudósítását


Felirat hozzáadása
Vallásközi párbeszédet elősegítő szervezetet hozott létre a World Trade Center közelében épülő mecset ellentmondásos imámja – írja a CNN. 

Feisal Abdul Rauf bízik benne, a Cordoba Movementnek nevezett kezdeményezés közelebb hozhatja egymáshoz a különböző embereket. A „többnemzetiségű, több vallás híveit magában foglaló mozgalom” célja, hogy erősítse a bizalmat és a megértést a különböző népek és vallások között. A cél „átvenni a vallások és kultúrák közötti párbeszéd irányítását a szélsőségesektől, akiket a gyűlölet és erőszak éltet” – fogalmazott Rauf, majd elmondta, ha valaha is békés világban szeretnénk élni, először ezt a bizalmatlanságból, félreértésekből és gyűlöletből álló trendet kell visszafordítanunk. 

Azt egyelőre nem tudni, az imám milyen módszerekkel küzd majd a világbékéért. A vallások egymás mellett élését elérni ma mindenesetre nehezebb feladatnak látszik, mint valaha: közvélemény-kutatók szerint az amerikaiak több mint fele nem szeretné, hogy iszlám közösségi központ épüljön a „ground zero” közelében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése