Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 29., hétfő

Felgyújtottak egy mecsetet Amerikában

A Magyar Nemzet cikke


Felgyújtották vasárnap egy mecsetet Portlandben. A tüzet hamar eloltották, senki nem sérült meg. Az FBI azt ígérte, minden erővel azon lesz, hogy elkapják a gyújtogatót.


A tüzet egy járőröző rendőr vette észre vasárnap hajnalban az oregoni Corvallisban. A kiérkező tűzoltók percek alatt eloltották a mecset egyik égő szobáját, majd megállapították, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatás állhat az eset hátterében. A tűzvizsgáló szerint valaki betörte az épület egyik ablakát, majd valamilyen égő tárgyat dobott be az egyik helyiségbe. Szerencsére senki sem sérült meg, és az anyagi kár sem jelentős.




A tűzesetben a helyi rendőrség indított nyomozást, de az FBI is részt vesz a vizsgálatban, s máris tízezer dollárt ajánlottak fel annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni az üggyel kapcsolatban. A hatóságok azt feltételezik, hogy a tervezett terrortámadásért való bosszú állhat a gyújtogatás hátterében.

Az FBI nem fog tolerálni semmiféle büntetőakciót, támadást a muszlim közösség ellen – nyilatkozta Arthur Balizan, az FBI különleges ügynöke. Az FBI meg fogja találni az elkövetőt, aki felelős a támadásért, s a szövetségi igazságügyi rendszer minden erőforrását mozgósítani fogják, hogy elfogják a gyújtogatót – tette hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése