Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 25., hétfő

Allah nevével ironizál a magyar parancsnok

Az Afganisztánban szolgáló Lippai Pétert idézve a Népszabadság mai száma írja a következőket: "Lippai ezredes szerint katonái a protokollnak megfelelően jártak el.  - Allah vigyázott rájuk megint – mondta némi iróniával és óriási megkönnyebbüléssel a parancsnok."


Lippai Péter csodálkozik azon, hogy a vallásos afgán nép támadja az alakulataikat, ha a parancsnokuk gúnyolódik a vallásukon. Kedves Lippai úr, a Mohamed-karikatúrák és a többi provokáció után Ön is méricskéli, meddig lehet elmenni? Csak bízni lehet abban, hogy a tálibok nem olvassák a Szabad Nép utódját!



10 megjegyzés:

  1. Mi volt pontosan a gúnyolódás ebben?
    G

    VálaszTörlés
  2. A "mondta némi iróniával" rész.

    VálaszTörlés
  3. De ez inkább az újságíró meggondolatlan kommentje, nem pedig a parancsnoké. Egy katonai vezető nem keresi a saját egységeinek a bajt. Allah nevét éppúgy, tisztelettel is kiejthette akár.

    VálaszTörlés
  4. A gond az lehet, hogy az idézet azt sugallja, hogy Allah egy "másik" Isten. Nem az, akit minden monoteista vallás tisztel. amolyan ízléstelen couleur locale.

    Lehet persze, hogy az újságírótól ered az ügyetlen megjegyzés.

    VálaszTörlés
  5. itt már megint egy muszlim a legnagyobb seggfej

    VálaszTörlés
  6. A magyar katonák védelmezik a magyar keresztény segélyező-hittérítőket.
    Akik az élelmiszer mellé elég gyakran Bibliát is adnak, meg hitoktatással is próbálkoznak.

    Most akkor hogy is van ez?
    Az iszlámtól kell félni?
    Nem-e a muszlimok földjén állomásoznak idegen keresztény katonák, megszállás gyanánt!?
    Irak,Afganisztán, Palesztina...
    S pár millió ártatlan áldozat.

    S inkább az utolsó beíró a seggfej :-)

    VálaszTörlés
  7. Először is mint személyes ismerőse a parancsnoknak!

    Tiszteli és tiszteletben tartja a muszlim vallást.

    Másodszor

    Mint magyar katona harmadik afganisztáni misszióján: Soha de soha nem segédkeztünk biblia osztásban és nem is fogunk!

    Ne csak vagdalkozzatok! Hol a bizonyíték? Ez uszítás!!!

    VálaszTörlés
  8. Nem vagdalkozunk, hanem a Népszabadságot idézzük. Az egyetlen mentség az lehet, hogy -esetleg- az újságíró torzított. Az újságíró "költötte hozzá" az iróniát.

    A bizonyíték belinkelve, idézve olvasható a cikkben.

    A cikk nem uszítás, nem hív fel erőszakra. Egyszerű kritika.

    Viszont cikkünk nem tartalmaz olyan abszurd vádakat sem, hogy a magyar egységek Bibliákat (így nagy B-vel lenne helyes!) osztanának. Sőt, beszámoltunk arról is, mikor a kontingens az áldozati ünnepen segítette a helyieket.

    Ettől függetlenül NEM támogatom Magyarország afganisztáni megszálló hadműveleteit. Különösen akkor, amikor egész a közelmúlt szekuritisek őrizték a hazai laktanyákat!

    Kívánok a magyar honvédségnek józanságot és méltó megújulást!

    VálaszTörlés
  9. A magyar katonaságnak semmi keresnivalója külföldön, a hazát otthon kell épiteni és védeni.

    VálaszTörlés
  10. A vallásnak pont az volna a lényege, hogy elfogadni mások véleményét, és nem adni a pletykákra. Ezzel a megnyilatkoztatásával, hogy a Parancsnok rovatát kirakta, teljesen negatív irányba minősítette számomra az oldalt.
    Azt hittem, ez egy olyan oldal, ami teljes mértékben az Iszlám vallásra koncentrálódik, és annak gyakorlására. Megértetni az emberekkel miért ez a helyes és valós vallás. Azzal, hogy ezeket a média cikkeket találtam az oldalukon rádöbbentett arra, hogy itt az előítéletesség, és az emberek kibeszélése a fő témakor, úgy, hogy meg sem vagyunk győződve a valós tényekről. Hogy Isten ezt helyeselné-e? nem hinném. Az iszlám kimondja, hogy tisztelnünk kell az embertársainkat, akik körülöttünk vannak, és akik más vallást és nézőpontot vallanak.
    Sajnálom, hogy csalódnom kellett az oldalban. Isten legyen veletek!
    Niki

    VálaszTörlés