Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 27., hétfő

Lévy jobban sajnálja a katolikus áldozatokat, mint a muszlimokat



A Magyar Kurír cikke


Bernard-Henri Lévy, akinek neve az európai baloldalhoz kötődik, a spanyol ABC napilapnak adott interjújában azt mondta, hogy a kereszténység ma messze a legerősebben támadott vallás Európában. A francia gondolkodó hozzátette: nem szerencsés, hogy oly sok igazságtalanságot követnek el XVI. Benedek pápa ellen.


„A pápa hangja rendkívül fontos – fogalmazott Lévy. – És nagyon igazságtalanok vagyunk vele szemben. Nem vagyok katolikus, de úgy gondolom, vannak előítéletek, és különösen erős az antiklerikalizmus, ami elképesztő méreteket ölt Európában."
„Franciaországban sokat beszélnek a zsidó és muzulmán temetőgyalázásokról, de arról senki nem tud, hogy a katolikusok sírjait állandóan meggyalázzák. Az országban olyan antiklerikalizmus uralkodik, ami egyáltalán nem mondható egészségesnek. Az embernek joga van ahhoz, hogy bíráljon egyes vallásokat, de a katolikus vallást ma a leghevesebben támadják" – mondta a francia filozófus.
Lévy kifejtette: támogatja, hogy mecset épüljön a New York-i Ground Zero közelében, és ellenzi a muzulmán fátyol, a burka viselését, de – mint mondta – a katolicizmus több támadásnak van kitéve, mint az iszlám. „Értelmiségi körökben védik a muzulmánokat; a katolikusokat jóval kevésbé" – idézi a napokban megjelent interjút a CNA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése